Binnen 1-3 werkdagen geleverd

Gratis verzending

De hard seltzer in Nederland is flink aan het groeien. Dit komt mede door de gigantische hype in Amerika die nu richting Europa aan het trekken is. In Amerika dronken ze altijd al seltzers, de variant zonder alcohol. De hard seltzer is echt pas van de laatste jaren. Dit komt ook door coronapandemie. Kroegen moesten dicht, waardoor mensen genoodzaakt werden thuis hun drankje te drinken. En omdat een hard seltzer een kant-en-klaar drankje is, brengt dit gemak met zich mee. Maar hoe zit het met de kwaliteit van de hard seltzer in Nederland?

Grote bedrijven produceren eigen hard seltzer
Het aanbod van de hard seltzer in Nederland groeit enorm. Veel verschillende merken met allerlei smaken bieden zich aan. Omdat de hard seltzer in Nederland nog niet heel bekend is, is het logisch dat mensen nog niet weten wat de kwaliteit van het drankje is. Maar de grotere spelers in de markt als Heineken of Coca-Cola wagen zich nu ook op dit speelveld. Ze produceren hun eigen hard seltzer merk. Heineken heeft de markt betreden met Pure Piranha en Coca-Cola met Topo Chico. Dit geeft de markt een enorme boost, ook op het gebied van kwaliteit.

Hard seltzer: een bewuste keuze
Waarom zou je kiezen voor de hard seltzer? De hard seltzer wordt gezien als een bewuste keuze wat betreft alcohol. Het drankje bevat namelijk minder alcohol, minder calorieen, koolhydraten en gluten. Het is dus een iets gezondere variant als het om drinken gaat. In Nederland zijn we ook bezig met bewuster leven, daarom gaan bedrijven vaak ook over op hard seltzers.

Nederlandse hard seltzer: proeven?
Wil jij weleens een hard seltzer proeven? Dat kan natuurlijk met een van de pakketten in onze webshop. We hebben ook het Dutchies pakket, dat alleen Nederlandse hard seltzers bevat. Altijd leuk om iets van eigen bodem te proeven, toch?