Binnen 1-3 werkdagen geleverd

Gratis verzending

De hard seltzer is een nieuwe categorie licht alcoholhoudende drank. Deze hype is over komen waaien uit Amerika. De hard seltzer wordt steeds bekender in Nederland. Dit zie je ook terug aan de schappen in de supermarkt. De meest bekende hard seltzers kun je hier kopen. Maar waarom zou je een hard seltzer moeten proeven?

Waarom is de hard seltzer populair?
De hard seltzer is vooral populair bij de jongeren generatie. Dit komt met name door de mindful drinking beweging. De hard seltzer is namelijk een drankje met minder calorieën dan bijvoorbeeld wijn of bier. Ook wordt er vaak minder suiker gebruikt en is het glutenvrij. De hard seltzer geeft eigenlijk antwoord op de vraag naar een ‘gezondere’ variant van alcoholhoudende drankjes. Daarom is de hard seltzer een succes in Amerika. Het drankje maakte in 2020 in de VS meer dan 300% groei door. 


Is een hard seltzer echt gezond?
Een hard seltzer blijft een alcoholhoudend drankje met suiker. Het is bruisend water met een fruitsmaakje en alcohol. Dus of een hard seltzer gezond is? Nee, dat is het niet. Maar als je het drankje vergelijkt met andere alcoholhoudende dranken als bier of wijn, dan is de hard seltzer inderdaad een gezondere keuze. Er is bewust nagedacht over de samenstelling van een hard seltzer waardoor het past bij de jongerengeneratie die bezig is met het bewust consumeren. Als jij lekker wilt genieten van het leven onder het genot van een drankje, maar toch bezig wil zijn met bewust leven, dan is de hard seltzer een perfecte keuze voor jou.

 

Het ontstaan van de hard seltzer
Er wordt al jarenlang seltzers gedronken in heel de wereld. Toch spant de VS hierbij de kroon. Een seltzer is niet meer dan bruisend water met een fruitsmaakje. Doordat de populariteit aan minder zoete alcoholhoudende dranken groeit en mensen bezig zijn met mindful drinken is er alcohol bij het drankje gevoegd. Dit zorgt ervoor dat de seltzer een ‘hard’ seltzer is geworden. Seltzer staat voor bruisend water en hard staat voor alcohol.

 

Wat zijn bekende hard seltzers?
Tegenwoordig gaan steeds meer grote spelers op de markt zich mengen in de hard seltzer wereld. Zo hebben onder andere Coca Cola (Topo Chico) en Heineken (Pure Piranha)  hun hard seltzers al op de markt gebracht. White claw is de meest bekende hard seltzer in de wereld en werd het populairste merk. In Nederland is het aanbod het afgelopen jaar flink gegroeid, waardoor er een hoop hard seltzers te koop zijn van Nederlandse bodem. Kijk bijvoorbeeld naar het Dutchies hard seltzer pakket.

Wil jij een hard seltzer proeven?
Ben jij benieuwd hoe een hard seltzer smaakt? Bestel nu jouw hard seltzer pakket en laat je betoveren hoe lekker een bewuste keuze qua alcohol kan zijn.