Binnen 1-3 werkdagen geleverd

Gratis verzending

De Hard Seltzer is een laag alcoholhoudend drankje op basis van bruisend water, een fruitsmaakje en alcohol. Het alcoholpercentage in een Hard Seltzer zit vaak tussen de 4% en 5%, daarnaast bevat het drankje relatief weinig calorieën in vergelijking met bier of wijn. In Amerika is de Hard Seltzer een regelrechte hit en op dit moment is deze drankcategorie de hele wereld aan het veroveren. Maar waarom is de Hard Seltzer nou eigenlijk zo populair?

Waarom is een Hard Seltzer populair?

Tegenwoordig vinden mensen een gezonde levensstijl steeds belangrijker worden. De Hard Seltzer speelt in op deze trend. Toch proosten met vrienden en genieten van een lekker drankje, maar ook bezig zijn met het gezonde aspect. De Hard Seltzer wordt gezien als een meer verantwoord alternatief. In een Hard Seltzer zitten namelijk weinig calorieën, namelijk minder dan 100 per blikje. Het bevat (vrijwel) geen suikers, geen koolhydraten en gluten. Het drankje is verfrissend en makkelijk weg te drinken. In Amerika schijnt het zelfs zo te zijn dat de jongeren daar overstappen van bier naar de Hard Seltzers.

Is een Hard Seltzer altijd met alcohol?

Tegenwoordig vinden mensen een Hard Seltzers bevatten altijd alcohol. Dit geeft het woordje ‘Hard’ aan. De gewone Seltzer is de variant zonder alcohol. Amerikanen drinken de Seltzer, dus zonder alcohol, al jaren. De Seltzer kwam in allerlei verschillende smaken uit in Amerika en die smaken werden ook steeds gekker. Totdat er alcohol aan toegevoegd werd en de Hard Seltzer was geboren. De alcohol in een Hard Seltzer is anders dan in een doorgaans mixdrankje. Er wordt gesproken van ‘neutrale alcohol’ dat wordt gedistilleerd in een kolomsysteem. Dit zorgt ervoor dat de alcohol bijna geen smaak heeft. Het accijns op neutrale alcohol ligt in Amerika een stuk lager dan bijvoorbeeld Vodka. Dit maakt een Hard Seltzer een stuk voordeliger.

De Hard Seltzer in Nederland

De Hard Seltzer is bezig ook de markt in Nederland te veroveren. De grote brouwerijen en drankproducenten denken erover om zich ook te mengen in de Hard Seltzer-markt. Zo hebben Heineken met Pure Piranha en Coca Cola met Topo Chico al hun eigen Hard Seltzers op de markt gebracht.

Hoe wordt een Hard Seltzer gemaakt?

Harde seltzer kan op verschillende manieren worden gemaakt, afhankelijk van de stijl. Normaal gesproken worden de drankjes gemaakt van gefermenteerde rietsuiker. Maar een Hard Seltzer kan ook worden gebrouwen van gemoute gerst.

Hoelang bestaan Hard Seltzers?

Hard Seltzers bestaan al sinds 1993. Zima was het eerste drankje wat op de markt kwam. Helaas is deze Hard Seltzer nu niet meer te verkrijgen. Sinds de pandemie van afgelopen jaren heeft de Hard Seltzer meer populariteit gewonnen. In 2018 waren er nog 10 merken aan Hard Seltzers verkrijgbaar, op dit moment zijn dat er meer dan 100. De Hard Seltzer is ontstaan uit de voorliefde voor mixdrankjes en de bewuste keuze van de consument vandaag de dag. Ook hielp het mee dat de drankjes in blikjes te verkrijgen zijn zodat de consument de Hard Seltzer op bijna elke gelegenheid kan nuttigen.