Binnen 1-3 werkdagen geleverd

Gratis verzending

Een seltzer, je hebt het vast wel eens om je heen gehoord. De laatste jaren is dit drankje echt in opmars en is hier zelfs de ‘hard’ seltzer van gemaakt. Vooral in Amerika zijn deze drankjes enorm populair. Maar wat is het nou eigenlijk precies?

 Wat zit er in een seltzer?
De seltzer is een drankje dat al jarenlang bestaat. Vooral in Amerika wordt het veel gedronken. Een seltzer wordt gemaakt van bruisend water waar een (fruit)smaakje aan toegevoegd wordt. Er worden dus weinig tot geen suikers en gluten gebruikt. Ook is het drankje hierdoor laag in calorieën.

De populariteit van een seltzer
De seltzer is al jarenlang een populair drankje in vooral Amerika. Dit heeft te maken met het ‘gezonde’ karakter. Een seltzer is in het leven geroepen als tegenhanger van frisdrank. Frisdrank is natuurlijk een bom aan calorieën en mensen waren toch wel op zoek naar een iets meer gezonde keuze.

Van seltzer naar hard seltzer
De seltzer is een alocholvrij drankje. De vraag naar alcohol is er nog altijd, daarom zijn producenten de seltzer gaan ‘spiken’. Dit is het toevoegen van alcohol. Een seltzer met alcohol heet een ‘hard seltzer’. Dit is dus eigenlijk een bewustere keuze wat betreft het drinken van alcohol. Voor de mensen die toch wel bezig zijn met wat ze nuttigen, maar ook willen genieten van het leven.

Bekende Nederlandse hard seltzer merken
In Nederland groeit de populariteit aan hard seltzers ook. Zo zijn Nederlandse producenten ook begonnen met het produceren van hun eigen hard seltzers. Denk hierbij aan Heineken (Pure Piranha) en Coca-Cola (Topo Chico). Hiernaast is Stelz een heel bekend hard seltzer merk van Nederlandse bodem. Ben je benieuwd hoe de Nederlandse hard seltzers smaken? Bestel dan nu het Dutchies pakket!

World Premix Award: goud!
Ieder jaar worden er awards uitgereikt aan de beste drankjes van dat jaar. Ook voor de premix drankjes waar dus ook hard seltzers onder vallen. Benditas is een Spaanse hard seltzer die vorig jaar de gouden award heeft gewonnen! En wij hebben goed nieuws: als enige in Nederland hebben wij de Benditas hard seltzers in ons assortiment. Benieuwd hoe een gold award winning hard seltzer smaakt? Bestel dan nu het Benditas pakket!