Binnen 1-3 werkdagen geleverd

Gratis verzending

De wereld van cocktails is enorm. Natuurlijk heb je de bekende cocktails die het meest gedronken worden, maar er zijn ook tal van cocktails die nog redelijk onbekend zijn. Alle soorten en maten komen voor. Men gaat er vaak vanuit dat de bekende cocktails het lekkerste zijn, maar welke zijn dit nou eigenlijk?


Bekende cocktails: van Passion Fruit Martini tot Mojito
De cocktails die altijd naar voren komen en dus bestempeld kunnen worden als ‘bekende cocktail’ zijn bijvoorbeeld de Sex on the Beach en de Mojito. Cosmopolitan, Tequila Sunrise, Pina Colada  en Margarita doen het ook altijd goed op de menukaart. Naast dat het bekende cocktails zijn, zijn ze ook te schalen onder ‘makkelijk te maken’. Natuurlijk moet je wel het een en ander in huis halen, maar deze cocktails zijn zeker het proberen waard. Benieuwd naar de recepten? Een aantal vind je hier.

Iets minder bekende cocktails
Naast de bovengenoemde bekende cocktails, die je ook wel als klassiekers kunt zien, zijn er ook tal van cocktails die ook goed in de smaak vallen. Denk aan een Blue Lagoon, Bloody Mary of Cuba Libre. Vast niet onbekend, toch?


Bekende cocktails: ready to drink
De cocktail wereld gaat tegenwoordig in een stroomversnelling. Het shaken en mixen in horecagelegenheden gaat gewoon door maar daarnaast is er de afgelopen jaren een nieuwe markt geboren: de ready to drink cocktails. Dit zijn kant-en-klare cocktails in flesjes en blikjes. Tegenwoordig zijn de bovengenoemde bekende cocktails ook in deze variant te verkrijgen. Dit scheel een hoop shaken en mixen. Daarnaast zijn de ready to drinks overal te nuttigen. Dit maakt het makkelijk voor een borrelavond of een andere gelegenheid dan in een kroeg of horecatent. Ook doet de kwaliteit van deze kant en klare borrels niet onder van het echte werk. Benieuwd? Bestel nu jouw ready to drink!


Andere cocktail smaken
Door de ready to drink wereld die zich momenteel aanbiedt, zijn producenten begonnen hun ‘eigen smaak’ te fabriceren. Zo ontstaan er allerlei nieuwe cocktail smaken. Elk ready to drink blikje of flesje heeft een eigen unieke smaak. Ook verschilt de hoogte van het alcoholpercentage per drankje. Dit is dus heel anders dan de cocktails in een horecazaak, waarbij iedere bar de beste ‘Sex on the Beach’ probeert te maken. Bij de kant en klare variant, probeert iedereen de lekkerste cocktailsmaak te maken. Zo heb je cocktails met de namen ‘Watermelon’, ‘Fruit Punch’ of ‘Raspberry Lemonade’.

Ook is er een opmars in drankjes met minder calorieen dan cocktails, namelijk de Hard Seltzers. Dit zijn ook kant en klare blikjes of flesjes. De cocktail ‘Moscow Mule’ is bijvoorbeeld omgetoverd tot een Hard Seltzer. Benieuwd? Proef deze Hard Seltzer eens en laat ons weten wat je vindt!